Oefenen met Toursticks

Heb jij er al een in je tas? Zo’n multifunctionele tourstick? Bij vele oefeningen bruikbaar en voor een paar centen in de shop te verkrijgen. Jelle laat hier zien dat je met chippen goed gebruik kan maken van dit hulpmiddel om een polsknik te voorkomen. Pak de tourstick samen met de grip vast zodat het uiteinde onder de oksel door steekt. Hierdoor ontstaat er een blokkade in de follow through waardoor je leert de polsen stabiel te houden.

chip-tourstick

Tour Tempo

tour-tempoWij zijn een Tour Tempo Certified Golfacademy wat betekent dat je bij ons specifiek lessen kunt boeken om met deze methode kennis te maken. Kort gezegd is Tour Tempo een manier om je techniek wat meer te vergeten en puur te trainen aan de hand van je swingtempo.

Met een ratio van 3 – 1 voor backswing en downswing ga je swingen zoals de tourspelers doen. Boek eens een Tour Tempo les en ervaar het !

In onderstaand filmpje kun je een beetje zien waarom we gebruik maken van geluid om je in de juiste swingfrequentie te krijgen.

 

Wintertip

Ga op een stoel zitten, handen gekruisd op de schouders. Probeer dan voorzichtig hoe ver je de schouders naar beide kanten kunt wegdraaien tot je lichte weerstand voelt. Probeer dit iedere dag en bereik meer flexibiliteit, en meer meters in het voorjaar!

draai-1 draai

 

 

Hoe train je de impactpositie?

Het raken van de bal, het moment van impact, gaat zo snel dat het moeilijk is om dat te oefenen. Natuurlijk willen we dat het raken zo onbewust mogelijk gaat, maar een goede drill om de positie na te bootsen, is de volgende: